1954-1964 Evinrude 5.5 HP Seahorse Ngepaskeun-up Project Handap Unit Service / Ganti Impeller Cai Kongrés

Éta salawasna mangrupakeun ide nu sae pikeun ngaganti impeller nu. Nepi ka impeller, Anjeun kudu mawa ati sirah kakuatan, pegatkeun sambungan shift beungkeut, sarta nyandak off Unit handap. Nyandak off sirah kakuatan nu dianggap nyeri kusabab motor anyar teu merlukeun ieu, tapi teu kitu teuas jadi ulah sieun. impeller mangrupa salah sahiji bagian anu paling kritis motor sabab gagal, anjeun bisa kalayan gampang kaduruk motor nepi, Lungsi sirah, atanapi gaduh masalah utama lianna. Anjeun tiasa ngabejaan lamun motor kantos ngagaduhan panas kusabab éta cet dina sirah silinder atawa port knalpot bakal scorched. Nalika ngajalankeun, Anjeun kudu ningali jumlah hade sputtering cai kaluar tina Unit knalpot handap. Mun anjeun teu ningali cai datang kaluar tina Unit handap, Cicing motor ka handap tur ngaganti impeller saméméh kantos ngajalankeun deui. Anjeun oge kudu bisa tutul sirah silinder sarta crankcase kalawan ramo Anjeun teu meunang kurban. motor anyar boga "telltale" nu visually bakal ngantep nu katingali eta "Pee" cai ngaliwatan liang dina Crawling handap. Ieu motor heubeul teu boga "telltale," kitu nu kudu kasampak sagala jalan ka handap di bagian tukang tina Unit handap ningali caina keur exhausted.

Impeller
Impeller

Impeller OMC Bagian Jumlah 434424 napa / Sierra Bagian Jumlah 18-3001

Ngabantu ngarojong situs ieu: Klik di dieu sarta dibeuli on Amazon.com

Leupaskeun tujuh screws nu nyekel sirah kakuatan. Anjeun oge kedah nyabut beungkeut throttle nu mana antara panangan anakan jeung uas timing sateuacanna. Anjeun bisa jadi kudu gently pry nu crankcase sirah kakuatan nepi ka megatkeun segel. Angkat sakabéh sirah kakuatan tur nyetel eta kumisan.

Pegatkeun throttle beungkeut
Pegatkeun throttle beungkeut

Dipiceun Screws Power Kepala
Dipiceun Screws Power Kepala

Angkat Powerhead megatkeun Seal
Angkat Powerhead megatkeun Seal

Powerhead Dikaluarkeun
Powerhead Dikaluarkeun

Pilari handap kana underneath mana powerhead nu sits, anjeun tiasa ningali nut nu nyepeng shift beungkeut. Aya dua kacangan aya dipisahkeun ku washer konci. Dipiceun kacangan kasebut sarta pegatkeun sambungan shift beungkeut. Aya kamungkinan Anjeun kudu mindahkeun shifter ka posisi maju ka meunang beungkeut ka misahkeun. Bari anjeun di dieu, dipiceun cap spring jeung spring ti luhur drive aci. Kudu ati alatan bagian ieu resep luncat kaluar na musna.

Piceun shift beungkeut kacang
Piceun shift beungkeut kacang

Beungkeut kacang Dikaluarkeun
Beungkeut kacang Dikaluarkeun

Di sawatara titik, anjeun bakal rék ngarobah kaluar minyak Unit handap. Balik payun na ngalakukeun ieu kiwari anjeun ulah poho pikeun ngalakukeun éta engké. Leupaskeun screws solokan luhur jeung handap na solokan kaluar minyak heubeul. Barang nu sumping kaluar tina milik kokotéténgan langkung kawas minyak motor dipaké. Balik payun na ngaganti minyak Unit handap kalawan outboard handap Unit gear lube ditangtoskeun. Don urang ngagunakeun cairan hidrolik sakumaha eta nyebutkeun dina sisi Unit handap. The Spesifikasina pikeun Unit handap gear lube ieu Handap Unit minyak: 80 / 90W / OMC / BRP HiVis sarta bisa kapanggih ngan ngeunaan mana.

Upper solokan screw
Upper solokan screw

Handap Unit Minyak
Handap Unit Minyak

Maké rengkuh 7 / 16, nyabut opat bolts Unit handap. Tarik Unit handap handap sarta jauh. Drive aci na shift beungkeut bakal datangna kaluar jeung Unit handap. Paké anduk alus atawa padding sejen tur clamp handap Unit skeg kana vise a.

Dipiceun Bolts Lowr Unit
Dipiceun Bolts Lowr Unit

Seperate Handap Unit
Seperate Handap Unit

Impeller Perumahan
Impeller Perumahan

Leupaskeun roll pin di luhureun driveshaft nu. Anjeun bakal peryogi kaluar ieu jalan jadi Anjeun bisa nyabut perumahan impeller. Ulah tarik driveshaft nu kaluar tina Unit handap sabab bisa jadi hese meunang deui dina. Hampura kanggo gambar Fuzzy handap.

Dipiceun Roll Pin
Dipiceun Roll Pin

Leupaskeun opat screws anu tahan dina perumahan impeller. Angkat impeller perumahan kaluar driveshaft nu. The impeller heubeul kedah jero perumahan ieu. Bisi kuring, impeller ieu di potongan (teu alus). Dipiceun impeller nu, beresih jeung niup kaluar perumahan impeller. Handap bisa ningali impeller heubeul di potongan jeung impeller anyar.

Impeller Perumahan
Impeller Perumahan

Dipiceun Impeller Cover
Dipiceun Impeller Cover

Bad jeung New Impeller
Bad jeung New Impeller

Leupaskeun konci impeller ti driveshaft nu. bagian ieu téh gampang pikeun leungit tur hésé ngaganti janten ati.

Dipiceun Impeller Key
Dipiceun Impeller Key

Dipiceun jeung ngabersihan piring impeller maké. Niup kaluar kalayan hawa dikomprés jadi euweuh potongan leupas tina impeller atawa partikel asing lianna nu bisa neangan bray dina passages cai tina sirah kakuatan. Ngaganti piring maké.

Bersih Up Impeller Base
Bersih Up Impeller Base

Ngaganti Lempeng Cai
Ngaganti Lempeng Cai

Tempat anu impeller anyar kana perumahan impeller. Ieu tiasa saeutik trik a. Anjeun kudu muterkeun nu impeller counter jarum jam na ngabengkokkeun tab, ngarah pas dina perumahan. Ngaganti tombol impeller jeung perumahan jeung aman ku opat screws anu tahan ka handap impeller perumahan. Kadé teu poho tombol impeller. Tanpa éta, impeller moal spin sarta ngompa cai. Dina titik ieu ogé ngaganti roll pin di luhureun drive aci.

Nempatkeun Impeller kana Perumahan
Teundeun Impeller kana Perumahan

Ngaganti Impeller Key sarta Perumahan
Ngaganti Impeller Key sarta Perumahan

Bari maneh boga Unit handap off, beresih jeung niup kaluar sagalana bisa kaasup kana tube cai nu nyokot cai ti impeller perumahan kana sirah kakuatan. Nempatkeun hiji jaket ipis silicone dina beungeut jalangan tina Unit handap sateuacan putting eta deui onto midsection kana. Aya kamungkinan Anjeun kudu mindahkeun Unit handap sabudeureun pikeun meunangkeun driveshaft jeung mindahkeun beungkeut pikeun kadaharan deui nepi liwat midsection nu. Baud unit handap on jeung opat bolts na 7 / 16 rengkuh.

Ngahijikeun deui Handap na Midsection
Ngahijikeun deui Handap na Midsection

Ngagantelkeun Unit Handap
Ngagantelkeun Unit Handap

Ngaganti Prop, pin geser, cotter pin, sarta cap Prop.

Ngaganti Prop sarta pin geser.
Ngaganti Prop sarta pin geser.

Ngaganti cotter pin na cap Prop.
Ngaganti Cotter pin na Prop Cap

Masang shift beungkeut. Beresih jeung niup kaluar wewengkon saloba Anjeun tiasa. Ngaganti drive aci cinyusu, cap, sarta washer dina drive aci.

Ngagantelkeun shift beungkeut kacang
Ngagantelkeun shift beungkeut kacang

shift beungkeut
shift beungkeut

Leupaskeun plat inlet cai sarta mariksa tukangeun eta. Mun teu nanaon geus di ditu, beresih jeung niup eta kaluar. Nempatkeun piring deui kalawan inlets nyanghareup ka arah pungkur.

Cai inlet layar
Cai inlet layar

Bari maneh teh kakuatan sirah kaluar, balikkeun tibalik ka handap, mariksa handap segel drive aci jeung ngaganti upami diperlukeun. Beresih jeung niup kaluar kabeh passages cai. Ayeuna anjeun bisa nyetél sirah kakuatan deui kana tempat sarta screw di tujuh screws sirah kakuatan. Catetan, anu screws sirah kakuatan maju tiasa hésé ngaganti. The trik I dipaké éta nyandak sabagian silicone teras nahan eta dina sirah screw. Nunda sirah screw dina drive screw sarta ngantep éta garing. Ayeuna screw bakal cicing dina drive screw sangkan nu bisa meunang screw kana liang maju tina sirah kakuatan.

Ngaganti Power Kepala
Ngaganti Power Kepala

Ngagantelkeun throttle beungkeut
Ngagantelkeun throttle beungkeut

Ayeuna Unit handap anjeun serviced, jeung motor anjeun kedah ngajalankeun tiis kalawan pompa cai impeller anyar Anjeun.

.

tema ku Danetsoft jeung Danang Probo Sayekti diideuan ku Maksimer